ПОРОШКОВЕ ФАРБУВАННЯ

Вже пройшло більше 30 років відколи порошкові фарби почали свій тріумфальний хід по світу. Первинне створення першої порошкової фарби з епоксидної смоли стало можливим завдяки простій людській цікавості: а що буде, якщо з рідкої фарби випарувати увесь органічний розчинник, сухий залишок подрібнити, отриманий порошок нанести на метал і оплавити до повного розтікання фарби по поверхні з подальшим формуванням покриття? Експеримент, поставлений двома американськими студентами у кінці 50-х років 20-го століття дав дуже несподівані результати. Покриття вийшло гладке, тверде, досить хімічно стійке і з непоганими фізико-механічними властивостями. Це дало привід опублікувати цю розробку. І так з’явився перший патент на порошкові фарби.

Порошкове фарбування — екологічно чиста, безвідходна технологія отримання високоякісних декоративних і декоративно-захисних полімерних покриттів. Покриття формують з полімерних порошків, які наносять на поверхню виробу спеціальним методом рівномірним шаром, після чого нанесений шар порошку оплавляється при температурі 160-200 °С з подальшим формуванням рівномірного суцільного покриття. Фарбування порошком без проблем витримує прямі промені сонця, дощ, сніг, вітер і інші погодні умови. Завдяки своїм чудовим властивостям порошкові покриття є дуже якісною заміною традиційним лакофарбовим покриттям. На користь вибору порошкової фарби говорять і підвищені хімічна стійкість та фізико-механічні показники порошкових покриттів, удароміцність покриття з високими антикорозійними і електроізоляційними властивостями, стійкість до розчинів лугів, кислот і органічних розчинників. Порошкові фарби пропонуються в широкій кольоровій гаммі, більше 5000 кольорів та відтінків. Для фарбування металу використовують структуровані фарби та фарби зі спец ефектами, найпопулярнішими з них є —

Шагрень — структуровані порошкові фарби, що утворюють цікаву текстуру на поверхні матеріалу. Шагрень зовні нагадує топографічне сприйняття рельєфу з чергою хребтів і улоговин.

Муар — особлива структура поверхні порошкового покриття, для якої характерний особливий візерунок. Муар можна порівняти з ефектом «наждачного паперу». Універсальність, естетичність і практичність — основні переваги поверхні муар.

Антики — тип структурної поверхні порошкового покриття, який є імітацією старовинних мідних, бронзових, срібних покриттів. Традиційно антики використовуються для надання забарвленим виробам особливих декоративних властивостей.

Металіки — порошкові фарби, що мають особливий, » металевий» блиск. За рахунок цього, металікі добре виглядають на будь-якій гладкій поверхні.

«Молотки», молоткові емалі іімітують поверхню старовинного карбованого заліза.

Поверхня виглядає так, як ніби по металу стукали молотком, чеканили його.

 

Сфера застосування порошкових фарб досить велика — фасадні елементи, віконні профілі, покрівельні матеріали, офісні і садові меблі, меблева фурнітура, автомобільні диски, приладові щитки і дзеркала, радіатори, холодильники, торгове устаткування (стелажі, прилавки), побутові прилади, спортінвентар і багато іншого.

 

Пропонуємо 30 видів кольорів для фарбування. Обробка піскоструйкою.
Фарбування старих воріт, решіток, дверей.